V sobotu 7. září krátce po deváté večer vyjížděli pražští kriminalisté k přepadení benzínky v Mladoboleslavské ulici v Praze 9. Neznámý útočník tu s nožem požadoval po prodavačce hotovost a nakonec si odnesl několik desítek tisíc. „Přepadení trvalo několik málo vteřin a nikdo při něm nebyl zraněný. Kriminalisté na místě zajistili kamerové záznamy, na kterých je zachycené samotné přepadení i maskovaný loupežník,“ informovala tehdy policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Celé to bylo jen na oko

Případem se ihned začali zabývat detektivové z oddělení loupežných přepadení z pražské Palmovky a od začátku sledovali hned několik vyšetřovacích verzí. Podrobně prozkoumali kamerové záznamy z místa činu i jeho okolí, detailně se zaměřili na útěkovou trasu pachatele a také prošetřili osoby, se kterými se přepadená žena stýkala. Jaké bylo jejich překvapení, když po zjištění všech podrobností zjistili, že celé přepadení bylo fingované.

„Kriminalistům se ve velmi krátké době podařilo zjistit, že v prvopočátku žena, která měla být přepadena, se vzhledem k svému zatížení mnoha exekucemi, početné rodině a s tím spojenými výdaji, domluvila se svojí sedmadvacetiletou přítelkyní na tom, že nafingují přepadení a takto získané peníze si rovným dílem rozdělí. Kriminalisté však během několika dní shromáždili dostatek důkazů a následně obě ženy dne 21. září 2021 v ranních hodinách zadrželi,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

Obě ženy byly předvedeny k výslechu, kde se ke svému činu také doznaly. „Uvedly, jak naložily se získanými penězi, a kde se zbavila údajná pachatelka nože a oblečení tím, že ho spálila. Detektivové během realizace zajistili u mladší z obviněných žen motocykl, který si za odcizené peníze stihla pořídit,“ doplnil Hrdina. Kriminalisté obě ženy obvinili ze spáchání trestného činu zpronevěry, za kterou oběma hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let.

Video
Video se připravuje ...

Muž přepadl benzinku v Praze 9. (4. září 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
10 fotografií