Policisté ze vzniklého 11. oddělení se zaměřili na nelegální prodej drog na Václavském náměstí a v okolí hlavního nádraží. „V těchto místech se jim podařilo prakticky zcela zastavit nelegální prodej léčiv, jako je Subutex, Suboxone a Rivotrill, které narkomanům nahrazují o mnoho dražší omamné a psychotropní látky. Za více než rok jejich působení zadrželi bezmála tři sta osob, z čehož z 90 procent tvořili dealeři drog, ale neunikli jim ani kapsáři nebo násilníci,“ uvedl Hrdina.

Kriminalisté také vypátrali tři desítky lidí, po kterých bylo vyhlášeno pátrání, uložili pokuty za více než 450 000 korun a odhalili několik provozoven, kde se drogy prodávaly. Většina zadržených dealerů byla pravomocně odsouzena, v mnoha dalších případech jim byl vydán zákaz pobytu na území Prahy, doplnil mluvčí s tím, že na první pohled je v současné době viditelné, že se dealeři drog v centru města už nevyskytují.

V posledních měsících se ale problémy s distribucí drog objevily v Praze 5, vedení policie proto rozhodlo rozšířit působnost oddělení i do těchto míst. V okolí metra Anděl a Smíchovského nádraží zadrželi kriminalisté podle mluvčího během jednoho měsíce několik desítek dealerů.

Video
Video se připravuje ...

Policisté z nového oddělení zadrželi během roku a půl 300 dealerů. Policie České republiky

Fotogalerie
12 fotografií