Ke skupince sprejerů vyjížděli policisté v úterý po deváté hodině večerní do ulice K Barrandovu v Praze 5. Podle oznámení měli „umělci“ posprejovat podchod nedaleko autobusové zastávky.

Policisté dorazili na místo během pár chvil a zjistili, že povedená partička je stále uvnitř podchodu. Dvoučlenná hlídka zaujala strategický plán. Každý z nich vešel do podchodu jiným vchodem. Tím zamezili možnosti útěku. „Když první z policistů vešel do podchodu a zadržel jednoho z podezřelých, jak se později ukázalo, ten, jako jediný na stěnu sprejoval, ostatní, kteří ho při práci sledovali, se dali společně na útěk,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Jen se dívali

U východu na partičku čekalo nemilé překvapení v podobě zkušeného policisty, který jednoho z útěkářů zadržel. Zanedlouho se na místo činu vrátil jeden z prchajících, aby svého kamaráda podpořil. Společně policistům vše uvedli na pravou míru. Podle jejich slov nesprejovali, jen se dívali, protože se jim graffiti líbí. Když pak uviděli muže zákona, lekli se a dali se na útěk. 

„Zadržený dvaadvacetiletý muž je v tuto chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, pro uvedený skutek je prověřován i celý případ,“ řekl Rybanský. Sprejerovi hrozí až jeden rok za mřížemi. 

Fotogalerie
5 fotografií