Na pořádného gaunera si posvítili policisté ve středu 22. září. V Sulické ulici kolem nich projíždělo auto s cedulkou taxi, jakmile řidič hlídku spatřil, prudce zrychlil. Tak se prozradil sám - muže zákona totiž jeho nenadálé počínání zaujalo a začali ho pronásledovat a zkontrolovat. „Po zastavení vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné pro řízení vozidla, avšak ten u sebe žádné neměl. Lustrací zjistili, že má vyslovené dva platné zákazy řízení motorových vozidel, ale to však nebyl ani zdaleka jediný prohřešek, kterého se dopustil,“ nastínil mluvčí pražských policistů Richard Hrdina. 

Auto, ve kterém jel a na které si připevnil nápis „taxi“, totiž jeho majitel 14 dní předtím nahlásil jako kradené! Kradené byly i registrační značky připevněné na autě. „Z těchto důvodů ,péjáci' přistoupili k důkladné kontrole auta a nalezli množství dokladů a registračních značek, které patřily k jiným vozidlům, a také nářadí sloužící k překonávání zámků,“ popsal mluvčí.

Na sedadle spolujezdce seděla žena (32), která u sebe zase měla větší množství metamfetaminu. „Policisté muže na místě zadrželi pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu tak hrozí až dva roky za mřížemi,“ uvedl Hrdina s tím, že součástí dalšího šetření je mimo jiné to, jak se ke kradenému autu dostal. Stejný trest hrozí i spolujezdkyni, která je podezřelá z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Video
Video se připravuje ...

Muž řídil kradené auto, měl dva zákazy řízení. (22. září 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
10 fotografií