Policejní honička na pražských silnicích se udála ve středu 18. srpna večer. Policisté si na Jižní spojce všimli vozidla, které bylo vedeno v pátrání. Proto jej v součinnosti s ostatními hlídkami opatrně následovali. „V Českobrodské ulici dostal řidič kradeného vozu pokyn k zastavení, na který reagoval tak, že najel do protisměru a následně se snažil přes chodník policisty objet,“ popisuje mluvčí Policie ČR Richard Hrdina.

Dotyčný neujížděl dlouho ani daleko. Zkoordinovaní policisté mu brzy zablokovali cestu a mohli jej zatknout. „Devětadvacetiletý řidič byl omezen na osobní svobodě a provedený test na přítomnost drog v těle odhalil látky amfetamin a metanfetamin. U sebe měl v kapse navíc necelých padesát gramů bílé krystalické látky a nikdy nevlastnil řidičské oprávnění,“ pokračuje Hrdina.

Další malér

Kradený vůz, jízda pod vlivem, převoz drog – k tomu všemu bez řidičáku. Výčet prohřešků dotyčného mladíka rozhodně není malý. O to více mu přitížilo další zjištění, ke kterému se uniformovaní příslušníci dobrali. https://www.youtube.com/watch?v=vGMa0feCn1M „Spolu s drogami policisté nalezli i dvě plynové pistole,“ dodává Hrdina. „Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což může v případě odsouzení strávit až pět let za mřížemi.“

Fotogalerie
3 fotografie