Policisté si motorkáře všimli při noční hlídce na Jižní spojce v pondělí krátce po jedenácté hodině. Motorkář jel totiž velmi nápadně, při jízdě zrychloval a zpomaloval a neustále se otáčel za pronásledující hlídkou.

Video
Video se připravuje ...

Motorkář ujížděl policii na Jižní spojce. Zastavila ho až nehoda Policie Čr

Takové chování bylo policistům podezřelé, proto se rozhodli řidiče zastavit. Majáky ani nápis STOP motorkáře nezastavily, naopak šlápl na plyn a ujížděl pryč. Po několika metrech sjel do pražských Štěrbohol a snažil se zmizet v uličkách. 

Dostal smyk

V noci vydatně pršelo a řidič měl na mokré silnici problém, aby riskantní jízdu ustál. „Během ujíždění se pod motorkářem stroj několikrát smekl a málem řidiče poslal k zemi. V jednu chvíli se ho podařilo policistům zablokovat, avšak ani to ho nezastavilo,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. Řidič objel policejní auto zezadu a ujížděl do bočních ulic. Nakonec se mu nevlídné počasí vymstilo a po několika minutách jízdu nezvládl. Dostal smyk a havaroval. 

Při nehodě se řidiči jako zázrakem nic vážného nestalo, vyvázl jen s drobnými oděrkami. Řidiči byl proveden test na alkohol, který dopadl negativně. Po chvíli bylo ale policistům jasné, proč motorkář tak horlivě ujížděl. Osmatřicetiletý řidič měl totiž zákaz řízení, a to až do prosince příštího roku.

„Osmatřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi,“ dodal Hrdina. 

Fotogalerie
6 fotografií