V pivním baru v Bobkově ulici na Praze 14 nebylo v neděli večer příliš veselo. Dva muži tam dle oznámení obtěžovali kolemjdoucí ženy. Kolem sedmé hodiny kvůli tomu proto na místo vyjela městská policie. V baru ani okolí se ale hrubiáni nenacházeli a strážníkům se nepovedlo od přítomných získat ani hrubý popis neurvalců, a tak odjeli.

Video
Video se připravuje ...

V pivním baru na Černém Mostě došlo k potyčce dvou mužů. Jeden z nich měl bodnou zbraň. Před hlídkou zdrhal, zastavila ho až namířená služební zbraň. Městská policie Praha

Netrvalo dlouho a po čtvrt hodině strážníci do stejného baru vyjížděli znovu. Tentokrát kvůli potyčce dvou mužů, z nichž jeden měl použít bodnou zbraň! „Ukrajinci tady dělají problémy, okamžitě přijeďte!“ oznámila svědkyně hlídce. Po příjezdu strážníků popsala útočníka i směr, kterým utekl z baru. Hlídka muže dopadla na křižovatce ulic Ocelkova a Bryksova.

Namířená zbraň

Útočník dal strážníkům ale pořádně zabrat. „Na výzvu k prokázání totožnosti dotyčný reagoval útěkem. Na co však již nereagoval, byly zákonné výzvy. Po další sérii neúčinných výzev se pronásledující strážník rozhodl vystavit podezřelému stopku v podobě hrozby namířenou zbraní,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. To už čtyřiadvacetiletý cizinec takový hrdina nebyl a na příkaz strážníků si lehl na zem a nechal si nasadit pouta.

Fotogalerie
5 fotografií