Žena si vyrazila ve čtvrtek dopoledne zaběhat, v Bergmanově ulici na Černém Mostě si náhle všimla uplakaného malého chlapečka. Jeho rodiče nikde poblíž neviděla, a tak se chlapečka ptala, co se stalo a kde má maminku. „Nejprve s ní odmítal komunikovat, ale nakonec svolil, že se spolu vydají hledat maminku. Cestou žena celou věc oznámila na linku 156,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Strážníci upozornili státní kolegy a chlapečka si od ženy převzali, aby ho dovezli na policejní služebnu. „Protože poplakával a byl rozrušený, posadili ho strážníci do služebního vozu a snažili se ho uklidnit ukázkami techniky a vybavení. Maják, pouta a obušek chlapce zaujaly a začal pomalu komunikovat,“ dodala mluvčí s tím, že jim chlapeček nakonec prozradil, že se jmenuje Adam a byl na procházce s maminkou a sestřičkou. Strážníci se proto i s chlapečkem ve voze rozhodli prozkoumat okolí.

„Bezvýsledně prohledali několik dětských hřišť v parku U Čeňků a teprve cestou na rozhlednu Doubravka spatřili ženu s dvouletou holčičkou v nosítku na prsou, která syna již 20 minut hledala. Ztratil se jí z dohledu, když dávala vyčurat dcerku,“ vysvětlila Seifertová. Sotva se otevřely dveře služebního auta, chlapečkovi se na tváři rozzářil úsměv a s radostným výkřikem „mamí“ se šťastné mamince vrhl do náruče.