Na pořádného lumpa na motorce narazila ve středu večer policejní hlídka ve Veleslavínské ulici v Praze 6. Když muž zjistil, že má policii v zádech, začal se chovat nervózně – po autě se několikrát ohlédl a začal kličkovat. „V Evropské ulici policisté na služebním vozidle rozsvítili majáky, na které řidič ihned reagoval a zajel k parkovišti,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Poslušný byl ale jen naoko – vysadil spolujezdkyni a šlápl na plyn!

Policisté hned informovali ostatní hlídky, popsali jim řidiče i motorku, zatímco uháněli za ním. „Řidič ujížděl přes parkoviště do ulice Generála Píky, kde najel na chodník a v uličce pro pěší, která vedla do Buštěhradské ulice, se kolegům ztratil z dohledu. Po několika minutách se ale podařilo motocykl najít na schodech poblíž Buštěhradské ulice,“ popsala dramatické chvíle mluvčí. V tutéž dobu jiná hlídka objevila v Dělostřelecké ulici muže odpovídajícího popisu – krčil se za zaparkovanými auty. Sotva muže v uniformě spatřil, chtěl ještě utéct, jeho snažení ale bylo marné. Policisté ho dostihli a zpacifikovali pomocí donucovacích prostředků.

Na místo se pak dostavila hlídka, která muže předtím pronásledovala – potvrdila, že je to skutečně onen hříšník. Ten se k tomu následně sám přiznal. Helmu našli muži zákona v popelnici, kam ji motorkář schoval. „Lustrací na místě bylo zjištěno, že muž má vyslovený platný zákaz řízení a to do roku 2026. Kolegové u něj provedli dechovou zkoušku, kdy byla naměřena hodnota 0,7 promile alkoholu v dechu. Test na drogy měl řidič rovněž pozitivní, a navíc policistům sdělil, že si před jízdou dal pervitin,“ dodala mluvčí.

Policisté ho omezili na osobní svobodě a převezli na služebnu. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až dvouleté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté 5. května 2021 pronásledovali motorkáře. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie