„Výbuch pravděpodobně způsobil nástražný systém umístěný ve dveřích. Podezřelý se v bytě nenacházel,“ uvedli policisté na twitteru. Ti z preventivních důvodů evakuovali část domu, aby mohli zahájit pyrotechnickou prohlídku bytu. Když pyrotechnik zjistil, že se v bytě další výbušniny nenacházejí a nehrozí žádné nebezpečí, mohli se tamní obyvatelé vrátit zpátky.

Výbuch u vstupních dveří do bytu zranil policistu. „Jedná se o zranění sluchu,“ doplnili policisté. Pátrání po zločinci dál pokračuje.

Zastřelil úřednici

Hledaného muže pražští kriminalisté dopadli v úterý v centru Prahy v odpoledních hodinách. Bohužel ale do té doby stihl spáchat otřesný čin. Je podezřelý z vraždy úřednice, kterou zastřelil na úřadu práce ve Vinohradech.

V současné chvíli jsou policisté na začátku vyšetřování celého případu. Budou se snažit odhalit motivy a pohnutky, které muže ponoukaly k takto otřesnému chování. Vyjma vraždy úřednice je mu totiž připisováno i zranění policisty a poleptání kyselinou další ženy. „Zahájili jsme úkony pro trestný čin vražda, kde by podezřelému mohla hrozit trestní sazba ve výši 20 let, ale právní kvalifikace se teprve upřesňuje. Není vyloučeno, že bude rozšířena o další skutky,“ sdělil Tomáš Lerch, policejní ředitel krajského ředitelství.

Jiří D. byl dopaden v centru Prahy.
Autor: Policie ČR

 
Video
Video se připravuje ...

Zátah v pražské Libni: Policisté pátrali po zločinci 

Fotogalerie
30 fotografií