Hlídka motorkáře zbystřila na křižovatce Plzeňské ulice a Musílkovy ve směru z centra. Poté, co ho chtěla zkontrolovat, začal ujíždět. „Policisté ujíždějícího řidiče na motorce pronásledovali až do ulice Na Chobotě na sídlišti v Řepích, kde havaroval a snažil se z místa utéct. Policisté muže zadrželi,” uvedla Eva Kropáčová, policejní mluvčí.

„Motorkář se při útěku lehce zranil, přivolaní záchranáři ho ošetřili," doplnila Kropáčová. Podle policejní mluvčí měl motorkář pádný důvod k útěku, měl totiž hned několik zákazů řízení. A to nebylo zdaleka vše.

„Na místě mu také provedli orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek a jedů s pozitivním výsledkem. V úložném prostoru motorky pak policisté našli ještě tři sáčky s pervitinem,” dodala později policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Muž na motorce ujížděl policistům: 

Video
Video se připravuje ...

Motorkář ujížděl před policisty, chytili ho v Řepích poté, co se vyboural. (1.března 2021) Aktu.cz

Podobný případ

Obdobný případ řešili pražští policisté - tentokrát na Spořilově. Také tam začal ujíždět motorkář (35) před policejní hlídkou, a neváhal přitom pro své „rejdy” využít i prostranství parku. Také nedojel daleko, s motorkou havaroval a pak se snažil z místa utéct.

„Utéct se mu však nepodařilo. „Péjáci“ ho po několika metrech dostihli a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a omezili na osobní svobodě. Lustrací na místě zjistili, že muž má vyslovené čtyři zákazy řízení a tudíž neměl na motorce co dělat,“ uvádí Siřišťová. „Šetřením policisté zjistili, že pár dní předtím tohoto stejného muže stavěla jiná hlídka z pohotovostní motorizované jednotky, a to v Praze 5 ve vozidle Fiat Ducato. Při prohlídce policisté ve vozidle nalezli omamné a psychotropní látky a v zavazadlovém prostoru motorku, na které muž pak v neděli policistům ujížděl.“

Fotogalerie
6 fotografií