Říká se, že smutek je cena, kterou platíme za lásku. Patrně i tento pohnutek vedl ženu k rozhodnutí, kterého později litovala. Ve středu 16. června se ve svém bytě v Hilmarově ulici na Barrandově rozhádala se svým přítelem. „Podle všeho za vším stály dlouhodobé partnerské neshody,“ uvádí mluvčí Policie ČR Jan Rybanský.

Držela se jednou rukou

Žena následně vylezla na balkon ve třetím patře a hrozila, že skočí. Policii o této skutečnosti informoval oznamovatel na linku 158. „Policisté okamžitě vyrazili na místo, kde jim dveře do bytu otevřel rozechvělý muž, a celou situaci se jim snažil v rychlosti vysvětlit,“ líčí Rybanský. „Zatímco policista muže uklidňoval, kolegyně šla za jeho partnerkou, která stále seděla na zábradlí s nohama ven držící se pouze jednou rukou ochranné sítě.“

Dlouhé minuty policistka vedla s rozrušenou ženou dialog. „Popsala důvod svého chování. Policistce se naštěstí podařilo nešťastnici přesvědčit, aby od činu upustila,“ uvádí Rybanský. Následně si ji do své péče převzali zdravotníci. Raději se nedomýšlet, co by se stalo, kdyby zásah policistů nebyl tak včasný.
Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Záchranářka vynesla novorozence z „domu smrti“ Jiří Marek

Fotogalerie
6 fotografií