Silně opilého muže ležícího na ulici našla hlídka městské policie v sobotu odpoledne blízko Armády spásy. Opilec ležel jednou částí těla na chodníku, druhou část měl na silnici. 

Muž byl tak namol, že zpočátku vůbec nereagoval, za chvíli se ale probral. „Nechte mě umřít!“ zamumlal tak, že mu nebylo skoro rozumět. „Vzhledem k tomu, že nebyl sám schopen z místa odejít a pomoc záchranářů odmítl, přivolali strážníci na místo hlídku Astra 150, která zajišťuje převoz na záchytku,“ řekla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Čekání na příjezd kolegů rozhodně nebylo poklidné. Muž se několikrát pokoušel vstát a odejít. Strážníci opilce hlídali, aby nikam neodešel, navíc jeho pokusy o odchod nebyly kvůli jeho stavu bezpečné a hrozilo mu zranění. Hlídka proto muži doporučila, aby zůstal sedět. Doporučení, která strážníci mysleli v dobrém, muže rozčílila tak, že začal být agresivní a hlídku vulgárně urážet. 

Tasil pěsti

Opakované výzvy strážníků muže přiváděly do nepříčetnosti a jeho agrese se stupňovala. „Já jsem paragán a já vám ukážu,“ vykřikl a napřáhl pěstí namířenou proti obličeji jednoho ze strážníků. 

„Pak už přišly na řadu donucovací prostředky, včetně slzotvorného prostředku a pout. Před příjezdem státní policie a záchranné služby strážníci pomohli 46letému muži vypláchnout oči vodou. Případem se nyní zabývá Policie ČR,“ uvedla Seifertová.