Případem se zabývali odborníci z odboru kriminalistiky a odvětví mechanoskopie a biologie. „Na základě výsledků všech těchto zkoumání nebyly prokázány stopy biologického materiálu na botě, stejně tak se neprokázalo mechanické poškození boty po hadím kousnutí,“ popsala mluvčí s tím, že s ohledem na všechny zjištěné skutečnosti a okolnosti případu rozhodli policisté o jeho odložení.

Holčičku (6) měl podle oznámení had kousnout 1. ledna v Jenštejně u Prahy. Dívenka si podle informací Blesk.cz hrála s kamarády na zahradě, když ji začala bolet noha. Zrudla jí a bolela, byla proto přivolána záchranná služba. Dívenka skončila v nemocnici, kde zjistili, že ji nejspíš uštkl had. „K uštknutí mělo dojít po 17. hodině. Z nemocnice volali v 18 hodin na policii, abychom prověřili, zda někdo v okolí místa chová hady,“ uvedla na Nový rok pro Blesk.cz policejní mluvčí Michaela Richterová. Začalo velké pátrání, okolí prohledávali dobrovolníci, hasiči i odborníci, hada se ale najít nepodařilo.

Herpetolog Karel Kerouš, který tehdy dorazil na místo, uvedl, že by mohlo jít o chřestýše nebo velkou zmiji. To ale jiný herpetolog vyvrátil. „Přikláním se k tomu, že tam žádný had nebyl. Ani nevím, kde fáma o uštknutí hadem vznikla, patrně to tak posoudil lékař,“ řekl už v lednu herpetolog Antonín Hnízdil.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Hlubočepská mamba byla k uštknutí donucená, tvrdí herpetolog Bublík. Jiří Marek

Fotogalerie
80 fotografií