Černé audi přijelo na Staromák, řidič obtěžuje kolemjdoucí a je nejspíš opilý! uslyšeli policisté hlídkové služby z Prahy I. z vysílačky v neděli krátce po desáté večer. Hned vyrazili na místo situaci vyřešit. „Po příjezdu spatřili odstavené černé vozidlo a muže, který popocházel okolo. Během několika minut se na místo sjelo několik hlídek z terénu včetně policistů z pohotovostní motorizované jednotky,“ popsala policejní mluvčí Hana Křížová. 

Zjevně podnapilého muže se policisté snažili ztotožnit, ten ale nebyl vůbec schopen zřetelně uvést své jméno. Navíc začal být pořádně agresivní - policisty vyzýval k zápasu a strkal do nich, několikrát se také otočil a chtěl z místa odejít. „V jednu chvíli strčil do policisty a se zaťatými pěstmi se proti němu rozešel se slovy, že je zápasník. Policista proto použil slzotvorný dočasně zneschopňující prostředek a následně ho s kolegy zpacifikovali pomocí hmatů a chvatů,“ uvedla mluvčí. Skončil na zemi v poutech a byl převezen na služebnu.

Dechovou zkoušku i lékařské vyšetření na místě odmítl. „Celý případ policisté ještě prověřují a vyhodnocují důkazní materiály. S největší pravděpodobností ale případ oznámí příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ dodala Křížová.

Video
Video se připravuje ...

Opilý muž vjel na Staroměstské náměstí a obtěžoval lidi. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií