Vyhlídla si v obchodě s elektronikou fotoobjektiv za více než padesát tisíc korun, ale neměla na něj, a tak vymyslela, jak k penězům přijít, jenže nelegální cestou. „Na jeho uhrazení si zažádala o bankovní úvěr. Když se poté dostavila na pobočku, aby financování vyřídila, prokázala se občanským průkazem, který nebyl její,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Druhý den si podvodnice v obchodě objednaný fotoobjektiv vyzvedla. Objektiv se podařilo vypátrat, ale ani to nepřivedlo policisty na správnou stopu k objasnění celého případu, kterým se zabývají od druhé poloviny loňského roku. „Nyní se podařilo získat kamerové záznamy, na kterých je žena zachycena a následně zaznamenána i s mužem při vyzvedávání zboží v prodejně s elektronikou,“ uvedl Hrdina.

Poznáváte je?

Mladá žena je světlé pleti, má štíhlou postavu a černé dlouhé vlasy až pod ramena s ofinou. V době pořízení záznamu byla oblečena do světle modrého tílka, černých kalhot, bílých bot a přes rameno měla tmavou kabelku. Společně s ní vyzvedal zboží muž světlé pleti, sportovní mohutnější postavy s krátce střiženými černými vlasy, který měl na sobě světlé triko s krátkým rukávem, krátké tmavé kalhoty a tmavé boty.

„Pokud ženu s mužem na kamerovém záznamu poznáváte, případně máte jakoukoliv informaci, která by vedla k jejich nalezení, kontaktujte linku 158. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí za trestný čin úvěrový podvod až pětiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Pražská policie pátrá po podvodnici: Na cizí občanku si vzala úvěr. Policie ČR

Fotogalerie
5 fotografií