„Zavolala mi policie a dala mi manžela k telefonu. Řekl, že je v pořádku, ale jinak jsem se toho moc nedozvěděla. Nebo spíš vůbec nic. Ani jsem nezjistila, kdy se vrátí domů,“ řekla Blesku podnikatelova manželka. Proč už není doma, vysvětlit nedokázala. A neřekla to ani policie. „O tom nemám žádné zprávy,“ řekla mluvčí policie Violeta Siřišťová na dotaz Blesku, zdali je nalezený muž stále na policii.

O nalezení muže mluvil s Bleskem i podnikatelův nevlastní syn Miroslav. S informacemi na tom byl ale stejně jako jeho matka. „Po více jak týdnu nejistoty a obav je to úleva a radost,“ řekl muž, který však s otcem ještě nemluvil. „Co se stalo, je záhada, ale policie asi ví, proč zatím nic dalšího k případu neuvolnila,“ podotkl.

Kriminalisté skutečně žádné další podrobnosti nesdělili. „Můžeme potvrdit, že muž byl vypátrán, je v pořádku. V současnosti nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ řekla stručně Siřišťová. Jaké jsou důvody jeho zmizení, kde podnikatel celých devět dní pobýval a kde ho našli, tak zatím není jasné.

Okolnosti zmizení

Jan V. zmizel v tržnici Sapa v pondělí 26. dubna. O tom, že muž zmizel, informovala policii hned týž den večer rodina. Podle ní vyrazil Jan V. do Prahy ve vypůjčeném volkswagenu. Cestou si v autoservisu vyzvedl z opravy své auto Porsche Cayenne a tím také dorazil až do Sapy. „Pohřešování oznámili rodinní příslušníci s tím, že v případě změny svého programu toto muž obvykle oznámil,“ řekl už minulý týden mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Policie pak prohlížela kamerové záznamy z jednotlivých obchodů, na některých byl Jan V. vidět. Pak podle informací syna ještě vybral vysokou částku peněz z bankomatu a měl namířeno na obchodní schůzku. Kamery ho však poté již nenatočily. „Mohlo jít o několik desítek tisíc korun,“ řekl nevlastní syn s tím, že policie našla jen porsche, kde měl muž doklady i další osobní věci, na místo schůzky podle výpovědi druhé strany nedorazil. Pražští kriminalisté případ řešili jako únos.

Fotogalerie
24 fotografií