Našel se! 55letého podnikatele z Černé Hory na Blanensku, který záhadně zmizel, policisté vypátrali. „Můžeme potvrdit, že muž byl vypátrán, je v pořádku. V současnosti nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ řekla Blesku bez bližších podrobností ve středu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Jan vyrazil v pondělí 26. dubna na obchodní schůzku do pražské tržnice Sapa. Do hlavního města jel ve vypůjčeném volkswagenu, cestou si v autoservisu vyzvedl z opravy své auto Porsche Cayenne. Tím také dorazil až do Sapy. Jenže domů už se nevrátil. „Pohřešování oznámili policistům v pondělí 26. dubna večer rodinní příslušníci s tím, že v případě změny svého programu obvykle toto oznámil,“ uvedl minulý týden mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Kamerové záznamy muže zachytily v Sapě v den zmizení kolem poledne. Prošel kolem jednoho z tamních nákupních center a od té doby už na kamerových záznamech chybí. Jeho nevlastní syn Miroslav Sýkora Blesk.cz potvrdil: „Víme o tom, že tam ještě z bankomatu vybíral větší obnos peněz. Mohlo jít až o několik desítek tisíc korun.“ Hlídka pak při noční kontrole našla podnikatelovo nezajištěné porsche, ve kterém nechal doklady a osobní věci.

Mobil měl Jan už od pondělí nedostupný, případem se záhy začala zabývat pražská mordparta kvůli podezření z únosu. Jaké jsou důvody jeho zmizení, kde podnikatel celých deset dní pobýval a kde ho našli, zatím není jasné.

Fotogalerie
21 fotografií