Revizoři zkontrolovali muže ve stanici Florenc, cestující neměl platnou jízdenku a tak mu byla vystavena pokuta. Tu chtěl zaplatit falešnou dvoutisícovkou. Podvod muži nevyšel, revizoři si totiž všimli, že bankovka není pravá a zavolali policii. 

Když na místo policisté dorazili, falešnost bankovek potvrdili. Muž ji údajně dostal za melouch a jinou už nemá. Po provedení prohlídky vyplulo na povrch, že padělků má u sebe muž mnohem více. „Několik bankovek měl osmatřicetiletý muž v peněžence, další v notesu a zbytek padělků měl ukrytých v reklamním letáku. Celkem měl u sebe pětatřicet bankovek dvoutisícové nominální hodnoty a jednu bankovku v hodnotě tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. 

O padělcích věděl

Cizinec šel nakonec s pravdou ven. Přiznal, že falešné peníze pořídil vědomě od údajně neznámého muže z Prahy. Dále muž uvedl, že už jednou padělanou bankovkou platil v trafice. 

„Kriminalisté ještě tentýž den cizince obvinili z trestného činu padělání a pozměnění peněz, jelikož se snažil padělané a pozměněné peníze udat jako pravé a tím je dostat do oběhu,“ řekla Kropáčová. Za to si může podvodník odsedět až 8 let v base. Policisté apelují veřejnost a zejména obchodníky, aby bankovky vyšších hodnot, vždy zkontrolovali jejich pravost a kontrolovali základní ochranné prvky bankovek.

Fotogalerie
4 fotografie