K obtěžování dívky mělo dojít v úterý 13. dubna kolem druhé odpoledne v ulici Jana Zajíce. „Nezletilou dívku, která zde čekala před prodejnou, oslovil neznámý muž v červeném autě. Zval ji, ať si jde k němu sednout do vozidla, než prodejna otevře,“ informovala na svých sociálních sítích městská část Praha 7.

Rodiče hned o děsivé události informovali Základní školu Korunovační, kde dívka navštěvuje první stupeň, a vše také nahlásili na policii. „Událost nám byla oznámena a zabýváme se jí. Zatím bez konkrétního závěru a právní kvalifikace,“ potvrdil Blesku policejní mluvčí Jan Daněk.

Praha 7 vyzvala své občany, aby byli opatrní. „Základní ochranou dítěte je pravidelné opakování pravidel bezpečného chování při setkání s cizí osobou. S neznámým člověkem nikam neodcházet, v žádném případě k němu nenastupovat do auta a místo toho zavolat rodičům či oslovit jiného dospělého (pokud je přítomen), případně policii,“ uvedla.

Ve čtvrtek večer zveřejnila varování před mužem v červeném autě, jenž obtěžuje děti, také středočeská obec Tehov, která leží nedaleko Prahy v okrese Praha-východ. „Upozorňujeme obyvatele obce, že v posledních dvou dnech došlo v Tehově, dle našich informací v ulici Dlouhá, ke dvěma případům obtěžování dětí (věk 11-12 let) starším mužem v červeném autě (zřejmě Passat), jednalo se v obou případech o muže v brýlích ve věku 50-60 let. Dětem nabízel svezení a byl poměrně neodbytný,“ stojí na webu obce.

I tímto případem se zabývají policisté. Zda se jedná o stejného pachatele, není jasné.