Muž jménem Jakub G. si v lednu půjčil tři luxusní auta od slovenské společnosti Easy Cars Slovakia s.r.o. Kromě Lamborghini Huracan Evo to bylo ještěš Audi R8 V10 a Mercedes benz G. Neobtěžoval se je ale vrátit. 12. února všechna zmizela z GPS navigace. „Mercedes se našel, ale nájemce ho stihl prodat a přepsat na jiného majitele se zfalšovanými doklady. Audi se pak našlo u Plzně, ale Lamborgini Huracan Evo černé barvy a poznávací značky BT 666CG se stále hledá,“ řekla Blesku už koncem února právní zástupkyně společnosti Lucie Benešová. Auto má podle ní hodnotu 5,6 milionu korun.

Auto se dosud nenašlo, případem se zabývá policie pro podezření z tresných činů zpronevěra, podvod a krádež, za něž pachateli hrozí až osmileté vězení. Ve čtvrtek zveřejnila video, na kterém je kradené auto zachyceno na čerpací stanici v Argentinské ulici v Praze 7. Na záznamech je vidět brýlatého muže, jak z auta se zmíněnou poznávací značkou vystoupí a začne do něj tankovat benzín. „Řidič do vozidla natankoval 65 litrů benzínu za více než dva tisíce korun, ještě si odskočil na toaletu a pak bez zaplacení ujel,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. 

Policie žádala o pomoc při pátrání po muži i vozidle veřejnost, muž se po zveřejnění záběrů sám přihlásil na policii. „Brzy bude k věci vyslechnut. Vozidlo lamborghini, které je na záběrech, stále hledáme,“ dodal Daněk ve čtvrtek odpoledne. Auto se podle policie může pohybovat také v okolních státech. 

Pátrala i Bagárová

Prosbu o pátrání zveřejnila v únoru na svém Instagramu i zpěvačka Monika Bagárová. „Toto auto bylo ukradeno našim přátelům ze Slovenska. Nasdílela jsem to s prosbou o pomoc a moc doufám, že se ho podaří najít. Tím, že jsem to dala na svůj profil, si hodně lidí myslí, že se jedná o naše auto, ale není to tak. Moc všem děkuji za pomoc,“ vysvětlila tehdy Blesku. Kromě Moniky sdílely událost i další známé osobnosti. Mezi nimi byl hokejista Miroslav Blaťák nebo fotbalista Alex Král.

Video
Video se připravuje ...

Kamery zachytily muže, který natankoval do kradeného lamborghini benzín a ujel bez placení. Policie České republiky

Fotogalerie
22 fotografií