Řidič v nenápadném červeném autě na sebe upozornil v pátek kolem osmé hodiny večerní. Přítomnost strážníků mu nijak nebránila v tom, dopustit se dopravního přestupku v Plzeňské ulici, kde projel zákazem vjezdu.

Video
Video se připravuje ...

Zločince na útěku chytili pražští strážníci. Předcházela tomu zběsilá honička Městská policie Praha

Okamžitě nastalo zapnutí majáků a honička, při které se řidič dopustil dalších dopravních přestupků. Strážníkům při akci pomohla další hlídka i operátor, který celou situaci sledoval na kamerách. 

Skončil v poutech

Najednou řidič prudce zabrzdil a vystoupil z auta v Kartouzské ulici. Spolujezdkyni ve voze nechal a vzal „nohy na ramena.“ Po další honičce nezbývalo nic jiného než zločinci pohrozit služební zbraní. Muž se zastavil a dostal pouta. 

Muž se strážníkům přiznal - je v pátrání policie, protože nenastoupil do výkonu trestu! „Lustrace jeho slova potvrdila. Dále bylo zjištěno, že má blokovaný řidičský průkaz a od data blokace mu nebyl vydán nový. Muže si následně převzala státní policie k zajištění dalších úkonů. Zjištěnými přestupky se bude zabývat správní orgán. O vozidlo se postarala spolujezdkyně,“ uvedla mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová. 

Fotogalerie
8 fotografií