Příspěvěk o muži a hanlivém nápisu sdílela městská policie (MP) v pátek na sociální síti. Post sklidil neočekávaný úspěch, na facebooku ho sdílelo 2,5 tisíce dalších lidí. Uživatelé sociální sítě projev muže kvitovali. Jenomže mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová pro Pražský deník uvedla, že se případem zabývají krimanlisté „pro poškozování cizí věci.” Za což může vyfasovat trest odnětí svobody i peněžitou pokutu.

Hanlivý nápis na vozovce Strážníci zadrželi muže, který vytvořil hanlivý nápis v jízdním pruhu vozovky. Snaha zmizet mu...

Zveřejnil(a) Městská policie hl. m. Prahy dne Pátek 26. února 2021
„Kam mu můžu poslat přispěvek na advokáta? „Jeden z prvních hrdinů." „Není někde sbírka na pokutu?" „Navrhuji složit se mu na pokutu ci advokáta." Takové a další podobné komentáře se objevily pod příspěvkem MP. Přes čtyři tisíce komentářů se neslo v podobném duchu. Advokát Daniel Váša dokonce nabízí zadrženému autorovi zastupování ve správním řízení zdarma: „Bude to služba společnosti.“ Pokud někdo s nápisem nesouhlasil, tak to bylo z důvodu špatně zvoleného místa. "Řidič se může více věnovat louskání toho nápisu na vozovce a svou nepozorností srazí třeba vaše dítě nebo osobu blízkou," píše pan Jiří pod příspěvkem iniciativy restauratérů Chcípl Pes, která také příspěvek sdílela a rovněž nabízí pachateli podporu. 

Obří nápis

Muž se vyřádil na křižovatce ulic Zelený pruh a Na Zemance v noci ze čtvrtka na pátek. Když přes celý jízdní pruh tvořil obří nápis, byl svou prací natolik zaujatý, že si ani nevšiml přijíždějících strážníků. Ve chvíli, kdy byla hlídka už jen kousek od muže, nechal hotového díla a začal zdrhat. Schoval se za nedaleký strom, kde ho strážníci po chvíli vyčápli. „Pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci byl 56letý muž omezen na osobní svobodě a předán k dalším úkonům státní policii,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Fotogalerie
4 fotografie