„Mohu říci, že kolem 14. hodiny došlo v ulici Bolzanova k incidentu mezi dvěma muži, kdy jeden druhého zranil podle oznámení nožem. Nyní probíhá na místě pátrání po podezřelém, spolupracujeme s městskou policií,“ uvedl v sobotu na začátku pátrání policejní mluvčí Jan Rybanský.

Podle mluvčí pražských strážníků Ireny Seifertové krátce nato jeden z policistů oslovil pěší hlídku strážníků, kteří místo pravidelně kontrolují. „Strážníci ihned požádali o pomoc kolegy na svém operačním středisku. Ti na záznamu kamerového systému dohledali nejen samotný útok, ale hlídkám poskytli i popis pachatele a směr jeho odchodu. Na místo přijely pomáhat s pátráním po pachateli i autohlídky městské policie,“ uvedla mluvčí.

Muže, jenž odpovídal popisu, pak strážníci objevili před vstupem do budovy hlavního nádraží. „Pro podezření ze spáchání trestného činu ho hlídky omezily na osobní svobodě. Přes kamerový systém pak strážník operátor potvrdil, že se opravdu jedná o osobu důvodně podezřelou ze spáchání trestného činu,“ uvedla Seifertová. Muž skončil v rukou policie, ta se případem i nadále zabývá. 

Fotogalerie
16 fotografií