K přepadení došlo ve středu 20. ledna kolem osmé hodiny večerní poblíž běžeckého oválu v Letenských sadech. Podezřelý muž si měl přisednout k ženě na lavičku. „Následně mezi nimi mělo dojít k verbálnímu a k fyzickému konfliktu,“ líčí policejní mluvčí Violeta Siřišťová s tím, že na kolemjdoucí mohli budit dojem páru.

„Voňavý“ a tetovaný

„Při incidentu muž dvaadvacetiletou ženu osahával na intimních partiích a pokusil se ji svléct. Poškozená se bránila a udeřila ho do rozkroku a následně z místa utekla,“ dodává Siřišťová. Z výpovědi poškozené vyplývá, že muž je starý zhruba 30 let, má hnědé oči, hnědé vlasy, lehké strniště.

„Oblečen byl do černé bundy, černé mikiny s kapucí, tmavě modrých jeansů. Na nohou měl černé tenisky a na ruce stříbrné hodinky,“ uvádí mluvčí s tím, že muž je vysoký zhruba 180 cm a je hubené postavy. „Dále si poškozená všimla, že podezřelý měl na hřbetu ruky vytetovaný obrázek (znaky nebo tribal) a výrazně voněl voňavkou Dior – Sauvage.“ Podle kriminalistů není vyloučeno, že podezřelý muž si z potyčky odnesl viditelné poranění na krku. „Domnívají se, že podezřelý při odchodu z místa mohl mít vrávoravou chůzi,“ podotýká Siřišťová. „Prosíme případné očité svědky, kteří se v inkriminovaný čas pohybovali v Letenských sadech, aby se neprodleně ozvali na linku 158.“
Pražští policisté pátrají po muži, který se měl 20. ledna pokusit v Letenských sadech znásilnit 22letou ženu.
Autor: Policie České republiky