„Někdo nám nelegálně pohybuje skútrem,“ znělo hlášení strážníkům na Praze 7 v neděli večer. Strážníci vyrazili na místo po deváté hodině. Skútr se měl nacházet na křižovatce ulic Letců a Radvanická ve Kbelech.

Video
Video se připravuje ...

Muž si "vypůjčil" sdílený skútr. Odvezl ho ve své dodávce do Kbel, prý si ho chtěl vyzkoušet druhý den Městská policie Praha

Zmizení zeleného sdíleného skútru nahlásila společnost, která služby provozuje. Neoprávněný pohyb zjistila podle GPS - skútr byl lokalizován v garáži nebo v dodávce. 

Nehledáte motorku?

Když hlídka místo pročesávala, opodál si všimla muže. Jakmile muž strážníky zaregistroval, jeho kroky okamžitě zamířily přímo k nim. Nejspíš mu došlo, že vzít si skútr jen tak, aniž by za něj zaplatil, a převézt ho v dodávce na jiné místo, není úplně košer.

A tak začaly výmluvy: Muž se strážníků zeptal, zda náhodou nehledají sdílenou motorku. Jaká náhoda! Muž ji má v dodávce. Převezl ji z Prahy 7 do Kbel a podle jeho slov si chtěl skútr prosvištět hned druhý den. Strážníci vozidlo opravdu v dodávce našli.

„Devětadvacetiletého muže si k dalšímu opatření převzala státní policie. Na místo se dostavil také zástupce společnosti provozující sdílené skútry,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Fotogalerie
5 fotografií