K hrůznému nálezu došlo v sobotu 12. prosince krátce po poledni v lesním porostu mezi obcemi Klokočná a Svojetice. Náhodný kolemjdoucí okamžitě zkontaktoval policii. „Podle prvotního ohledání těla ženy a místa nálezu nic nenasvědčuje, že by neznámá zemřela násilnou smrtí. Co bylo bezprostřední příčinou smrti, by měl objasnit výsledek nařízené pitvy,“ uvádí policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

„Vzhledem k tomu, že se do současné doby i přes veškerá provedená šetření a opatření nepodařilo zjistit totožnost zemřelé, a pro řádné objasnění tohoto případu je nutné znát i její identitu, se touto cestou policisté obracejí na občany se žádostí o pomoc, zda neznají totožnost zemřelé,“ žádá mluvčí. Policisty také bude zajímat, kde se žena v den, kdy zemřela, měla pohybovat - a samozřejmě i to, co vedlo k jejímu úmrtí.

Starší a silnější žena po operaci

„Na základě provedeného zkoumání soudními znalci bylo zjištěno, že se jedná o ženu přibližně ve věku 80 let silnější postavy a kratších šedivých vlasů,“ pokračuje Chalupa. „K dalším poznávacím znamením patří i zjevné jizvy staršího data po operaci levého prsu.“ Žena byla nalezena oblečená do šedivých dámských kalhot, dále do fialové zimní bundy, hnědého pleteného svetru, černého roláku a na nohou měla polovysoké černé boty.

„U sebe měla zahradnické nůžky s rukojeťmi červené barvy, černé pletené rukavice, hnědou pletenou čepici, svazek klíčů s černým pouzdrem a dozický klíč na kroužku s přívěškem v podobě dřevěného korálku,“ uzavírá Chalupa. Pokud byste ženu znali či o ní měli nějaké směrodatné informace, můžete kontaktovat Policii ČR buď na tísňové lince 158, anebo přímo středočeské policisty na čísle 602 237 943.

Varování: V galerii se nachází fotografie, které nejsou vhodné ani pro děti a mladistvé, ani pro slabší povahy.

Fotogalerie
9 fotografií