Takové přepadení policisté jen tak nepamatují! Pejskař vyrazil se svým labradorem 25. listopadu časně ráno na tradiční procházku. Procházel se po Osadní ulici, když k němu kolem druhé ráno přistoupil mladý neznámý muž. „Nečekaně na něj namířil krátkou střelnou zbraň a požadoval hotovost,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Jenže narazil - muž totiž vyběhl ven bez peněz, neměl u sebe ani jiné cennosti. To, co se stalo pak, vůbec nečekal. „Následně mezi oběma proběhl krátký rozhovor, během kterého se ,loupežník' rozplakal a s omluvou z místa události utekl,“ popsal mluvčí.

Policisté od té doby případ vyšetřují, podařilo se jim zajistit záznamy z kamer, na nichž je podezřelý vidět - nakupuje na čerpací stanici nedaleko ulice, kde k činu došlo. Na základě jejich zveřejnění se muž sám přihlásil policistům. „Několik hodin po zveřejnění pátrací relace se podezřelý muž sám dostavil na policejní služebnu, kde bude k celému případu vyslechnut,“ uvedl Rybanský. Muži by mělo hrozit až deset let za mřížemi. Lupič nebyl podle mluvčího v minulosti trestán. „Vyšetřovatel mu sdělil obvinění pro trestný čin loupež. Obviněný jako důvod svého jednání uvedl složitou životní situaci,“ dodal Rybanský.

Fotogalerie
6 fotografií