Na ženu, která se potloukala po čerpací stanici v Praze 5, zavolali v pondělí večer strážníky. Hlídka hned vyrazila na místo, kde našla 37letou ženu v oranžové bundě a s francouzskou holí. „Své údaje totožnosti žena sdělila strážníkům nesrozumitelně, odmítala spolupracovat, chovala se arogantně, hlídku častovala sprostými nadávkami,“ popsala její chování mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová. „Demente! Já tě poflušu!“ je slyšet ženina slova na nahrávce, kterou městská policie zveřejnila.

To ale zdaleka nebylo vše. Když se najednou žena s francouzskou holí v ruce rozeběhla a snažila se utéct, přičemž nereagovala na žádnou výzvu, rozhodli se strážníci použít hmaty a chvaty, aby ji zklidnili, nakonec jí museli nasadit i pouta. „Při jejich nasazování se pokusila o úder holí, kopala kolem sebe, jednomu ze strážníků plivla do obličeje,“ uvedla mluvčí.

Žena pak skončila na služebně státní policie, kde zjišťovali její totožnost. Přestupkem, kterého se dopustila, se bude zabývat správní orgán.

Video
Video se připravuje ...

Žena na čerpací stanici v Praze 5 napadla strážníky, 7. prosince 2020. Městská policie Praha

Fotogalerie
4 fotografie