O štěstí v neštěstí může hovořit 67letý muž z Prahy. Ten z domu zmizel ve čtvrtek kolem 17. hodiny a celou noc se nevrátil. Jeho žena už už chtěla zavolat policii a nahlásit ho jako pohřešovaného, když se jejich synovi rozdrnčel telefon.

Volali strážníci, kteří rodině tatínka a manžela našli kolem deváté ráno v ulici Ke Starému hřišti. Na místo vyráželi poté, co jim volající oznámil, že mimo komunikaci stojí osobní auto a kolem pobíhá zmatený muž. „Na nezpevněné části se v mírném svahu nacházelo vozidlo, levou částí opřené o strom, a kolem se pohyboval evidentně zmatený starý muž. Ten sice hlídce ještě zvládl předložit svůj občanský průkaz, tím ale jeho další spolupráce, i když nechtěně, skončila,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Muž byl zmatený, neuvědomoval si, kde je ani jak se na místo dostal, nevěděl též, co je za den a kolik je hodin. Strážníkům se podařilo zjistit jen to, zda užívá léky, v jeho mobilním telefonu pak našli právě číslo na syna, kterého ihned kontaktovali. „Během čekání na příjezd záchranářů a kolegů ze státní policie strážníci poskytli seniorovi tekutiny, zajistili mu tepelný komfort a monitorovali jeho zdravotní stav,“ uvedla mluvčí.

Fotogalerie
3 fotografie