Chvíle jako z hororu si prožil muž na zastávce u metra Vysočanská. Tam ho v neděli napadl 28letý cizinec! Strážníky, kteří právě prováděli kontrolu ve stanici metra, na místo přivolal zoufalý křik. „Hlídka doběhla na zastávku a spatřila muže, jak tyčí, přibližně 80 cm dlouhou, opakovaně udeřil do hlavy a zad jiného muže, který se snažil útoku bránit,“ popsala brutální útok mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Strážníci neváhali - nebyl čas řešit to po dobrém, a tak hned útočníka pomocí hmatů a chvatů svedli do kleku.  „Po zákroku se dotyčný zklidnil a začal se strážníky spolupracovat. Osmadvacetiletý cizinec pouze uvedl, že chtěl dotyčného zabít,“ tlumočila šokující vysvětlení Seifertová. Kromě násady od smetáku měl u sebe útočník také tesařské kladivo!

„Oba předměty mu strážníci odebrali. Vzhledem ke krvácivému zranění na hlavě poškozeného hlídka přivolala záchrannou službu, která muže následně odvezla do nemocničního zařízení,“ dodala mluvčí s tím, že ještě před odjezdem napadený strážníkům popsal, jak k celému incidentu došlo: útočník k němu prý přistoupil a bez jakéhokoli důvodu ho začal mlátit pěstmi a pak i tyčí! Jeho slova potvrdili i svědci celé události.  „Pro podezření ze spáchání trestného činu byl cizinec omezen na osobní svobodě a předán k dalším úkonům státní policii,“ dodala Seifertová.