Nechutný vandalismus vzbudil v srpnu pořádné pozdvižení. „Někdo nám v noci zničil výstavu připomínající vraždu Milady Horákové a procesy 50. let,“ informoval o něm tehdy europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09), který je zároveň předsedou Nadace Jana a Medy Mládkových. Ta provozuje Museum Kampa, venkovní výstava je projektem zmíněného muzea a nachází se přímo před jeho branami v parku Kampa.

Zveřejnil také fotky, na nichž byl patrný zdevastovaný stav několika výstavních panelů. Některé byly stržené úplně, jiné odlámané či jinak poničené. Činem se hned začali zabývat policisté, pachatele zatím nedopadli. „Dosud neznámý pachatel či pachatelé poškodili v parku Kampa kolem půl čtvrté ráno pět plastových výstavních bannerů zasazených do kovových rámů. Na bannerech, které byly součástí výstavy, vznikla škoda přesahující patnáct tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté hledají v souvislosti s poničením výstavy o Miladě Horákové dvojici mladíků. Policie České republiky

Policisté ale zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět v půl čtvrté ráno dvojice mladíků. „Jejich totožnost se policistům do těchto dnů nepodařilo zjistit. Proto se touto cestou obracíme na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání. Pokud máte informace, které by vedly k odhalení jejich totožnosti, kontaktujte linku 158,“ žádá mluvčí. Pachatelům hrozí za poškození cizí věci až rok vězení.

Fotogalerie
29 fotografií