Zloděj křičí „chyťte zloděje“! Tak by se dal ve zkratce popsat bizarní příběh, který se odehrál 26. července krátce před desátou hodinou večer. Na strážníky na Andělu se obrátil ukřivděný 28letý cizinec s tím, že dal v nedaleké restauraci obsluze do zástavy svoji kytaru, protože neměl na zaplacení útraty. Stěžoval si, že mu ji obsluha nechce vydat zpět. 

Strážníci se vydali celou situaci prověřit. „Barman restaurace strážníkům ukázal nepoškozenou kytaru s tím, že mu ji host dobrovolně zanechal, než přijde s penězi,“ vysvětlila mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová. Cizinec, který strážníky oslovil, u sebe neměl žádný doklad, a tak na místo museli dorazit policisté.

V průběhu řešení celé záležitosti vyšlo najevo, že kytara muži vůbec nepatřila! „Přiznal se, že na tuto kytaru zkoušel hrát v obchodě s hudebními nástroji, a když se zaměstnanci obchodu nedívali, nepozorovaně s ní odešel. Pak šel do restaurace na pivo a čekal na kamaráda,“ dodala mluvčí. Případem se teď zabývají policisté.

Video
Video se připravuje ...

Muž dal do zástavy v baru kytaru, byla kradená. Městská policie Praha

Fotogalerie
4 fotografie