Zatím neznámý tyran zřejmě úmyslně terorizuje pejskaře a jejich mazlíčky v pražských Hájích. Do trávy v parcích, kam majitelé vyrážejí dennodenně své miláčky venčit, schovává chutné návnady, které v sobě ale mají schovaný háček připevněný k silonu. Ten může pejskům ošklivě ublížit!

Hledejte!

„Moc prosím hledejte v trávě, v okolí metra Háje. Já zatím vím o ulici Emílie Hyblerové, Bajkonurská, Mejstříkova, také louka u metra Háje. Musíme je všechny najít, aby se nestala další tragédie,” prozradila Nikola B., kde by se ještě další návnady mohly vyskytovat.

Případem se podle Prahy 11 zabývá policie. „Případem se zabýváme na základě oznámení od poškozené, která věc nahlásila, protože její psi návnadu sežrali. Prověřování je na samém začátku a zatím věc nebyla právně kvalifikována,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Do boje se teď vložila i městská část. „Za informace, které povedou k dopadení pachatele, nabízí rada odměnu 10 000 Kč,“ uvedla mluvčí Prahy 11 Anna Kočicová. Městská část v té souvislosti vyzvala občany, aby se s případnými informacemi obrátili na policii. 

Co dělat?

Majitelé psů by teď měli být obzvlášť opatrní. Městská část přidala několik rad, jak se v případě kritické situace chovat. „Pokud návnadu najdete, kontaktujte Policii ČR a do jejího příjezdu návnadu pohlídejte. Policie následně návnadu zajistí, projde okolí a vše zaeviduje. Jestliže váš pes návnadu sní, v žádném případě za silon umístěný na návnadě netahejte! Háček by se zasekl psovi v krku a roztrhl mu jícen. Silon držte, aby se neposouval dál (dopředu ani dozadu), a okamžitě vyhledejte veterináře. Při dalším postupu veterináře počítejte pro jistotu s variantou, že je návnada otrávená, přestože tuto skutečnost zatím nemáme potvrzenou,“ radí Praha 11.