Policejní hlídka si vozidla taxi všimla v Budějovické ulici v Praze 4. Podezření na to, že se děje něco nekalého, vyvolala zejména reakce řidiče, který nezareagoval na výzvu k zastavení sešlápnutím brzdy, ale naopak plynu. „Pronásledování netrvalo dlouho, řidič v první zatáčce nezvládl řízení a naboural do zdi,“ vysvětluje policejní mluvčí Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Devatenáctiletý řidič taxivozu skončil po krátké policejní honičce ve zdi. Hrozí mu až dva roky za mřížemi. Policie České republiky

„Když policisté doběhli k vozidlu, aby lidem v něm pomohli, tak z něj mezitím vystoupil spolujezdec a začal tvrdit, že o ničem neví a řidič prý utekl. Na zadních sedačkách havarovaného vozu pak našli dalšího muže, který dokonce ukazoval směr útěku údajného řidiče,“ pokračuje mluvčí. Záhy se ale ukázalo, že právě on je tím řidičem, a že dobře ví, proč se nechce přiznat.

„Měl zákaz řízení všech motorových vozidel a nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Samozřejmě ani jezdit jako taxikář a vozit zákazníky nesměl a přesto to dělal,“ sdílí Daněk. Mladíka si tak policisté odvezli s sebou a nyní mu hrozí pořádný průšvih. „Je podezřelý z trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ uzavírá Daněk.
Fotogalerie
4 fotografie