„Včera (ve čtvrtek, pozn. red.) kolem deváté večer jsem s dětmi šla kolem zahrádky restaurace U divadla (roh Farského a Pplk. Sochora), když na ně zcela bezdůvodně zaútočili dva psi,“ popsala otřesená maminka na facebooku. Ty u sebe měla žena, která na zahrádce seděla. Děti prý psy nijak nedráždily a vše se seběhlo velmi rychle. „Dcera má do krve prokousnuté hýždě a museli jsme následně do nemocnice. Ukázalo se, že psi nejsou očkovaní, nejsou očipovaní,“ uvedla žena. „Věřím, že děti budou zdravotně v pořádku, psychicky si to ale asi jen tak nesmažou,“ dodala ještě.

Celou událostí se teď zabývají policisté. „Oznámení, podle kterého měli psi napadnout děti, jsme přijali před půl desátou. Dorazili jsme na místo a zjistili jsme, že děti měly několik oděrek. Případ jsme zadokumentovali, prověřujeme okolnosti, za kterých mělo k napadení dojít. V současné chvíli čekáme na výsledky veterinárního vyšetření psů,“ popsal pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský.

Právní kvalifikace ještě stanovena není, s největší pravděpodobností se ale bude jednat o přestupek, ženě - majitelce psů - hrozí pokuta.