Oznámení o napadení a vloupání přijali kolem půl osmé večer operátoři tísňové linky 156 - mladík v něm oznamoval, že se muž snaží dostat do zaparkovaného auta v Chodovské ulici na pražském Spořilově. „Dobrý den, pán tady u auta dělá nepřístojné věci. Když jsme za ním přišli a slušně ho požádali, aby toho nechal, vytáhl na nás nůž,“ doslechli se. Strážníky mladý muž také upozornil na to, že agresor je na vozíku a z místa se snaží ujet. 

Video
Video se připravuje ...

Vozíčkář se chtěl vloupat do auta, v tom mu zabránil mladík. Agresor na něj zaútočil nožem. Ohrožoval také přivolaného strážníka Městská policie Praha

Napadl i strážníka

Jen co hlídka dorazila na místo, mladík jí ukázal směr, kterým vozíčkář zdrhnul. Strážníci muže našli a vyzvala ho, aby zastavil. V tu chvíli se ale gresor na vozíčku rozjel na strážníka. 

„Výzvu, aby toho zanechal, zcela ignoroval, a naopak přitvrdil. Vytáhl z kapsy nůž s délkou čepele kolem 10 cm a razantně se rozmáchl. Nůž nasměřoval přímo do horní oblasti stehen, slabin a břicha. V dalším útoku mu zabránilo použití donucovacích prostředků,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. 

Při čekání na Policii ČR byl vozíčkář tále velice agresivní. Na místo musela vyjet i záchranná služba kvůli drobným poraněním agresora. 

Fotogalerie
7 fotografií