„Ničím nejištěné dítě se za jízdy přidržovalo pouze tátova krku, zatímco otec kličkoval mezi chodci na chodníku,“ řekla mluvčí strážníků Irena Seifertová s tím, že muž překvapivě neshledal na svém jednání nic nenormálního. „Nebyl si vědom žádného pochybení. Prý takhle jeli už ze Smíchova,“ řekla Seifertová.

Strážníci tedy muže poučili, že takhle se rozhodně jezdit nesmí a že dále bude pokračovat po svých. „Přestupkem se bude zabývat správní orgán,“ dodala Seifertová. Jediným plusem šílené jízdy byl fakt, že chlapec měl alespoň helmu…

Odborník: Nepochopitelné!

Bezpečné jízdě s dětmi na kole se věnuje i BESIP. „V případě, že dítě povezete na jízdním kole, pak pamatujte na to, aby bylo vždy v sedačce chránící jeho nohy i záda s možností připoutání,“ upozorňuje jeho mluvčí Tomáš Neřold, který šílené video viděl.

„Rodič by se měl zamyslet nad fyzikálními zákony a používat zdravý rozum. V momentě nárazu, prudkého brzdění nebo náhlého vybočení se dítě nemá šanci udržet,“ říká. „Pro mě je nepochopitelné, že někdo, kdo má rád svoje dítě, provozuje tenhle způsob přepravy,“ dodává Neřold s tím, že rodič by měl naopak jít dítěti příkladem a diskutovat s ním o nebezpečí v silničním provozu.

Video
Video se připravuje ...

Muž jel ulicemi Prahy na kole, na krku mu visel čtyřletý syn. Městská policie Praha

Fotogalerie
10 fotografií