K napadení došlo podle mluvčího Policie ČR Jana Rybanského v sobotu kolem 22. hodiny v Hrudičkově ulici nedaleko stanice metra Roztyly. „Kriminalisté prošetřují závažný trestný čin násilné povahy, kdy dosud neznámí útočníci z prozatím neznámých příčin napadli dva mladíky, kterým způsobili vážná bodná zranění,“ uvedl o víkendu Rybanský.

Agresoři z místa utekli, policisté po nich začali hned pátrat. Během pondělí je nakonec dopadli na různých místech metropole. „Vzhledem ke skutečnosti, že se jednalo o ozbrojené a nebezpečné muže, využili k jejich zadržení i zásahovou jednotku,“ řekl Rybanský v úterý.

25letého útočníka nakonec obvinili z dvojnásobného pokusu o vraždu, hrozí mu až výjimečný trest. „Zároveň byl dán podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na jeho vzetí do vazby. Ostatní dva muži jsou v pozici svědků,“ dodal mluvčí.

Bodná zranění

Podle Jany Poštové, mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy do Hrudičkovy ulice vycestoval lékař, inspektor a dvě záchranářské posádky. „Ošetřovali jsme dva muže s bodnými poraněními v horní části těla. Oba muži byli při vědomí se středně závažnými zraněnými,” sdělila Blesk.cz Poštová. Jeden z mužů byl převezen do Motola, druhý do vinohradské nemocnice.