Napínavá honička se odehrála v pondělí po šesté ranní hodině v Praze 3. Konkrétně v ulici Jana Želivského si policisté všimli vozu značky Opel, které v evidenci bylo hlášeno jako kradené. Jejich dalším krokem tak byla pochopitelně výzva řidiče k zastavení. „Řidič na jejich výzvy ale nereagoval a začal vysokou rychlostí ujíždět po Novovysočanské ulici,“ vysvětluje policejní mluvčí Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

23. 12. 2019: V Praze 3 došlo k policejní honičce. Zdrogovaného řidiče zastavily až výstřely. Policie České republiky

„Během ujíždění ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a také projel na červenou na semaforech,“ pokračuje v líčení zásahu. Muž se policistům nechtěl dát lacino, nicméně přecenil své řidičské dovednosti, nezvládl řízení a narazil do šesti zaparkovaných vozů. Ani to mu ale nebránilo v tom, aby se dal na útěk po svých.

„Podezřelého policisté doběhli a za použití varovného výstřelu a donucovacích prostředků zadrželi,“ popisuje Daněk. Následně se přišlo na to, že dotyčný jel pod vlivem drog. Nyní se bude muset policistům zpovídat, jak ke kradenému vozu přišel a co jej vedlo k tomu, aby za volant usedl v nezpůsobilém stavu. „Následně bude určena právní kvalifikace případu,“ uzavírá mluvčí.
Fotogalerie
3 fotografie