Přestože zavražděný pár našli policisté již před měsícem, až před několika dny získali díky testům DNA jistotu, že jde o pohřešované Přemysla a Marii z Bubenče. Vyšetřování na místě hrůzného nálezu ale pokračuje.

Dal si práci

Policisté také zveřejnili záběry, které natočili pod hladinou. Z nich je patrné, jakou práci si dal vrah s „uklizením“ těl. Oba zavražděné svázal řetězem, od kterého vedlo pravděpodobně lanko, jež bylo omotané kolem betonového kvádru. Jak je usmrtil, zatím jasné není.

Podle informací Blesku policisté pátrají po dalším závaží, ke kterému byly mrtvoly přivázány. Potvrdil to i mluvčí Policie ČR Jan Daněk. „Z vody byla vytažena těla, ale další věci zůstaly pod hladinou. Takže potápěči nyní dohledávají a zajišťují další stopy,“ řekl Daněk.
Video
Video se připravuje ...

Záběry policejních potápěčů při prohledávání Želivky. Nalezli zde těla pohřešovaného páru. Policie ČR

Kde je zabil?

Policisté po dvojici pátrali od června. Naposledy byl pár viděn jen čtyři kilometry od místa nálezu těl. Podle informací kriminalistů se vyskytovali i v chatě v Hněvkovicích, což je šest kilometrů na druhou stranu. Údajný vrah Tomáš si tento rekreační objekt pronajal. Jeho majitel se však o případu nechtěl bavit. „Já jsem s ním nic neměl!“ vyhrkl do telefonu a zavěsil. Otázkou zůstává, jestli muž a žena přišli o život právě v pronajaté chatě. Obviněný student je ve vazbě, ovšem s vyšetřovateli nespolupracuje.

Video
Video se připravuje ...

Josef Mareš k případu pohřešovaného páru z Prahy, který našli na dně Želivky. Blesk.cz

Co se stalo?

*Dvojice zavražděných odjela 6. června z Prahy, aniž by se rozloučila se svým okolím. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se pár chystal na delší cestu, ať už po Česku nebo do zahraničí.

*Odjeli služebním vozem, který měli další den vrátit.

*Marie D. vlastnila historickou vilu v Bubenči v Praze 6 v hodnotě asi 50 milionů korun. Po zmizení páru byly zjištěny snahy o převod vily na jisté firmy. Za těmito firmami stál student Tomáš a jeho komplic, student medicíny Jiří (24). Toho však policie vyšetřuje na svobodě pouze z podvodu. Oba studenti, kteří tvořili pár, měli ve vile pronajatý pokoj.

Fotogalerie
28 fotografií