Městská policie přijala na linku 156 oznámení o agresivním muži, který vyhrožoval obsluze trafiky likvidací. Měl také rozhazovat vystavené zboží určené k prodeji. Když se hlídka dostala na místo, agresor se tu už nenacházel. Podařilo se zjistit, že odjel tramvají číslo 9. Řidič tramvaje tuto skutečnost potvrdil, a díky tomu se podařilo hledaného dopátrat v Bolzanově ulici.

„Dle občanského průkazu šlo o devětatřicetiletého muže. Zadržený se však sám představil jako syn Michaela Jacksona a strážníky pozval na Pražský hrad, kde mu údajně patří půlka nádvoří. Na následné otázky pak odpovídal zmateně, hovořil k fiktivním osobám a začal být agresivní,“ uvedla k případu mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Jelikož muž agresivního chování nezanechal, policisté ho museli spoutat. Následně ho hlídka odvezla zpátky do trafiky, kde muž uhradil vzniklou škodu. Pokračoval ale v útočném jednání a jeho psychický stav se začal zhoršovat. „Dechová zkouška skončila s pozitivním výsledkem přes 1 promile alkoholu. S ohledem na jeho zdravotní stav strážníci přivolali záchrannou službu, která rozhodla o jeho převozu do nemocnice,“ dodala k incidentu mluvčí strážníků.