Údajně napadenými muži jsou otec a bratr ženy, která o případu napsala na Facebooku. Oba aktéři celé události se měli těsně před půlnocí jít od tramvajové zastávky Sparta podívat na ohňostroj. Nevšimli si však, že se začali pohybovat po veřejnosti nepřístupném území – dle vyjádření na sociální síti právě kvůli popadaným zábranám. Autorka příspěvku hledá svědky, kteří si stavu těchto zábran kolem silvestrovské půlnoci případně všimli.

Následovala nepřiměřená reakce některých členů ochranky, kteří měli otce i syna surově fyzicky napadnout a proti jejich vůli je několik desítek minut zadržovat na místě potyčky, kam nakonec přijela policie. Otec se synem skončili v nemocnici. Dle informací dcery na sociální síti je její otec ve vážném stavu, musel se podrobit operaci a čeká ho dlouhá rekonvalescence.

Celou situaci v současnosti policie vyšetřuje. „Mohu potvrdit, že pražská policie prověřuje okolnosti údajného napadení ochranky připravovaného novoročního ohňostroje v Letenských sadech, ke kterému mělo dojít kolem půlnoci,“ uvedla na Nový rok mluvčí policie Andrea Zoulová.

Policisté v Letenských sadech aktéry události ztotožnili a přivolali sanitku. „Všichni přítomní byli ze strany policistů rovněž poučeni o tom, aby se následně dostavili na policejní služebnu k podání vysvětlení. To umožnili i zraněnému, kterého hned ráno navštívili v nemocničním zařízení. Vzhledem k tomu, že prošetřování této události je v samém prvopočátku, nelze v tuto chvíli uvolnit žádné další informace,“ dodala policejní mluvčí k probíhajícímu případu.