„Nejsem typ člověka, který by se vzdával bez boje. Zároveň ale nestojím o jakési Pyrrhovo vítězství. Mým cílem, pokud mám začít znovu a od nuly, není strávit pět, šest let u soudu. Pokud se mám postavit znova na nohy, tak nechci trávit svůj další život u soudu, ale musím se věnovat práci. A své dceři,“ řekl Kadlec.

Kadlec se v dohodě o smíru zavázal, že ČKP zaplatí 391 000 korun za položky, které dříve zpochybňoval, a také 15 000 korun jako náhradu nákladů řízení. Peníze musí podle smíru, který dnes schválil Obvodní soud pru Prahu 2, zaplatit do 30 dnů od doručení usnesení. Podle serveru iDNES.cz, který na žalobu kanceláře počátkem října upozornil, šlo o neshody ohledně oprav některých vozidel. Po ČKP Kadlec tehdy chtěl, aby prokázala, že peníze žádá oprávněně. Částku složil do advokátní úschovy.

Kadlec dostal za nabourání aut v roce 2017 podmínku a zákaz řízení, v trestu byla zahrnuta i podmínka za předchozí nehodu z roku 2015 v Nuslích. Dvě desítky vozidel naboural právě při cestě na soudní jednání, které se nehody v Nuslích týkalo. Podle žalobců měl v době činu v krvi nejméně 1,63 promile alkoholu.

Kadlec v minulosti uváděl, že se incident stal v době, kdy měl psychické problémy, které vznikly kvůli přepracování nebo rodinným problémům. Boural ještě jednou, v srpnu 2016. Za tuto nehodu na křižovatce Korunní a Budečské ulice mu magistrát v přestupkovém řízení uložil pokutu a zákaz řízení.

Fotogalerie
23 fotografií