Pětatřicetiletý Vladimír Dřevojan pocházel ze Znojma. Svou životní náplň však nalezl v Praze, kde pilně a kvalitně plnil povinnosti policisty. Pro své mladší kolegy byl vzorem svým nasazením a pílí. Často cvičil, neustále dbal na to, aby se zdokonaloval v tom, co umí, a podle kolegů to byl milý a obětavý člověk se srdcem na správném místě.

To však bohužel ke smutku všech nejbližších, včetně partnerky i maličké Vandy, dotlouklo 23. září. „Policistu při cestě do služby zastihly vážné zdravotní komplikace, kterým i přes neodkladnou pomoc svých kolegů a přivolaných záchranářů následně v nemocnici podlehl,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Policie ČR Andrea Zoulová.

Pomoc pozůstalým

Jelikož družka zesnulého zůstala rázem ze dne na den bez finančního zajištění, odhodlal se Nezávislý odborový svaz Policie ČR spolu s Krajským a Obvodním ředitelstvím k vyhlášení veřejné sbírky na podporu pozůstalým.

Vladimír Dřevojan byl vzorným policistou. Neustále dbal na to, aby mohl chránit druhé před bezpráví. Svůj život přes vážné zdravotní komplikace však zachránit nemohl.
Autor: Policie České republiky

Pokud i Vy chcete projevit podporu a solidaritu a alespoň touto formou rodině pomoci, můžete poukázat libovolnou částku na níže uvedený transparentní účet NOS PČR, který bude otevřen do 25. listopadu 2018,“ obrací se na veřejnost policejní tisková mluvčí.

Jakékoliv finanční příspěvky ve formě podpory pozůstalých či vděku za to, co pan Vladimír během své služby pro druhé vykonal, můžete směřovat na číslo účtu: 4200555535/6800; variabilní symbol:  310220.
Fotogalerie
6 fotografií