Policisté v kuklách zastavili na Praze 4 podezřelé stříbrné BMW. Z něj vyběhl muž a začal před zasahující jednotkou utíkat. Na jednoho z policistů, kteří se ho snažili dopadnout, dokonce zaútočil.

„Policista při zákroku proti tomuto muži použil služební zbraň. Oba skončili v péči lékařů,“ přibližuje incident Iveta Skupien z policejního prezidia. „V tuto chvíli na místě probíhá ohledání místa činu a další nezbytné úkony. Celou věcí se zároveň zabývají pracovníci odboru vnitřní kontroly tak, jak je v těchto případech standardní,“ doplňuje. 

Na místo přijely dva záchranářské vozy, které muže převezly do nemocnic. „Podezřelý jednašedesátiletý muž utrpěl střelné poranění v dolní končetině. Nyní je ošetřován v Thomayerově nemocnici na Praze 4. Pětačtyřicetiletý policista je na kožním oddělení, neboť byl zasažen pepřovým sprejem do obličeje. Oba muži jsou při vědomí a stabilizovaní,“ řekla Blesk.cz mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Z jakého důvodu zásahovka muže zadržela, prezidium prozatím komentovat nechtělo.

Fotogalerie
7 fotografií

„Podezřelý jednašedesátiletý muž utrpěl střelné poranění v dolní končetině. Nyní je ošetřován v Thomayerově nemocnici na Praze 4. Jednašedesátiletý policista je na kožním oddělení, neboť by zasažen pepřovým sprejem. Oba muži jsou při vědomí a stabilizováni,“ říká Jana Poštová, mluvčí Zdravotní záchranné služby hlavního města Prahy.