Pro dobrotu na žebrotu, říkal si zřejmě napadený invalida po nepříjemném zážitku v metru Zličín. V dobré víře při výstupu z metra totiž uviděl spícího člověka na sedačkách. Rozhodl se tedy muže upozornit, že je vlak v konečné stanici a bude zajíždět do depa.

Probuzený ho zasypal sprostými nadávkami i výhružkami, že ho zbije, když už ho vzbudil,“ popisoval incident mluvčí policie Jan Rybanský. Poškozený jako akt obrany zvedl své invalidní hole, aby si jimi chránil tvář.

To agresora ještě více popudilo. Rázem se začal o hole přetahovat takovou silou, že invalidu shodil na zem. Ten se rázem snažil doplazit pod lavičku, která by jej uchránila. Přitom volal na další cestující o pomoc.

Celý incident natočily kamery v metru:

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na celý incident z kamerových záznamů Policie ČR

Záchrana od lidí kolem

Agresor, bez ohledu na zdravotní stav napadeného, v útoku pokračoval a ležícího muže začal kopat do zad, a dokonce ho několika údery pěstí zasáhl do hlavy,“ pokračoval Rybanský. Naštěstí se našli cestující, kteří nebyli bezohlední a ihned přispěchali na pomoc, aby rozzuřeného muže odtrhli od chudáka v klubíčku.

Surovec následně nastoupil do vagonu. Zdálo se, že odjede. O chvíli později z nenadání vyběhl z vlaku a začal se sprostě dožadovat náhrady čepice, kterou při útoku ztratil. Invalida mu ale žádnou hotovost nedal. Načež mu agresor vytrhl z rukou hůl jako náhradu škody.

Opět se zde ukázala solidárnost, kdy se invalidy zastal jeden z cestujících. Hůl od agresora vyprosil. Přestože je celý incident natočený, policie po útočníkovi stále pátrá. V případě, že muže indentifikujete, zavolejte na linku 158.

Popis násilníka: Holohlavý muž má s největší pravděpodobností potetovanou levou nohu. 

Fotogalerie
6 fotografií