Přitom v nedávných průzkumech lidé na Babě odmítli větší zásahy do celé oblasti a dokonce se jim nelíbilo ani plánované zavedení autobusové linky. Souhlasili pouze s menšími úpravami cest a stezek, záchody za pět milionů si ale asi dokázal představit málokdo. Podle Prahy 6 ale mají smysl a dobré využití.

Mají prý zapadnout do nové podoby přilehlého parku. „Na základě zájmu občanů jsme se rozhodli instalovat v areálu sportoviště Baba veřejné WC. Půjde o netradiční designové venkovní modulové WC. Jedna stěna bude ve formě tabule, na kterou se dá kreslit křídami. Ostatní tři stěny budou obloženy vysoce leštěným nerezovým plechem, podobné instalace najdeme i v západních zemích,“ obhajoval pro Blesk.cz záměr Roman Mejstřík (ANO), radní Prahy 6.

Nedávno Prahu 6 zasáhla kritika za projekt pláže:

Video
Video se připravuje ...

»Pláž« na Praze 6 bez vody, bez písku. „Nenapadlo nás nic lepšího,“ řekl radní. Tadeáš Provazník

Záchody za 20 milionů

Málokdo však o tomto projektu ví, radnice se jej totiž rozhodla prosadit ve chvíli, kdy se jedná o další zakázce na záchody za 15 milionů korun. Těch má být celkem 92 a zcela energeticky nezávislé budou umisťovány v blízkosti hřišť a dalších míst, kde WC chybí. Jedny takové záchody mají vyjít na 170 tisíc korun a veřejnost si nápad chválí. Jinak tomu však je u situace na Babě.

Většina rezidentů si myslela, že jde o vtip. „Zajímalo by mě, kteří občané mají zájem o stavbu kadibudky v hodnotě 4,6 mega? Postavit WC v areálu sportoviště považuju za dobrý počin, který ale v podobě vedení Prahy 6 získal zcela absurdní a nehoráznou podobu. Těším se na další inovace a novinky z dílny kreativců Prahy 6,“ popsala na sociálních sítích například Pavlína. Radnice se ale na tom shodla téměř jednohlasně. „Usnesení bylo přijato radou s výsledkem sedm hlasů pro,“ vysvětlil další diskutující. Radní Mejstřík se ale snaží vysvětlit, že pro lidi budou záchody velice zajímavou podívanou. „Nerezový plech vytvoří efekt zrcadlení celého prostoru. Současně s instalací přeměníme i část pozemku v ulici Vidlicová do podoby malého relaxačního parčíku, abychom ty odrazy měli co nejlepší,“ popsal dále. WC by mělo mít oddělené prostory pro muže, ženy a také přebalovací pult. Samotný WC modul vyjde na tři miliony korun, další skoro dva miliony „spolknou“ ostatní práce.