Jako hrdinové akčního filmu si ve středu dopoledne museli připadat dva policisté z pohotovostní motorizované jednotky. Když totiž zjistili, že z kotviště u Mánesova mostu neznámý muž ukradl čtyřmetrovou loď, skočili do půjčeného člunu a vydali se za ním.

Situaci měli ale trochu ulehčenou – na rozdíl od nich si totiž zloděj zapomněl vzít pádla, a tak byly jeho šance na únik téměř nulové. Čtyřiadvacetiletý pachatel seděl apaticky v lodi a čekal, až ho péjáci ze zajetí řeky vysvobodí. 

„Prošetřováním celé události policisté zjistili, že muž před krádeží stihl v kotvišti ještě poškodit přívody plynu a elektřiny, kterými jsou napájeny lodě,“ popsal rozsah poškození mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Dvěma lodím muž navíc uvolnil jistící lana, kterými jsou přivázána k pontonu, toho si ale naštěstí všiml lodník a přivázal je zpět.

Satan chtěl jeho ženu

Když ale policisté žádali vysvětlení mladíkova podivného jednání, dostalo se jim dost překvapivé odpovědi. Muž se prý obával o život své ženy - pokud by lodě neodvázal, odvedl by si ji prý satan. Muž nebyl pod vlivem drog ani alkoholu, v současné době je v psychiatrické léčebně v Bohnicích.

„Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, dosáhla šedesát tisíc korun. Případ je prošetřovaný pro podezření z trestných činů  neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci. V případě odsouzení mu tak hrozí až dva roky pobytu za mřížemi,“ řekl Rybanský.

VIDEO: Nenechavce, který odcizil z kotviště loď, zadržela policie: