Dlaní zakryl ústa a povalil na zem. Pak se přepadené snažil stáhnout kalhoty, které spolu se spodním prádlem rozřízl nožem. Žena se znásilnění bránila, křičela o pomoc,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Podle informací policie se muž s ženou seznámil několik hodin před přepadením v jednom z barů na Jižním Městě, odtamtud ji pak pravděpodobně sledoval a zaútočil.

Křikem se nakonec tomu nejhoršímu ubránila. Násilník ji ještě udeřil pěstí do obličeje, sebral kabelku a utekl. Žena ihned zalarmovala policii, která muže dopadla necelých deset minut chůzí od místa činu, v ulici Ke Stárčíně. Zásah se neobešel bez použití donucovacích prostředků, protože se podezřelý snažil vzít nohy na ramena.

„Jednačtyřicetiletého cizince si pak převzali kriminalisté, kteří s ním po nashromáždění důkazů a provedení výslechů zahájili trestní stíhání pro trestné činy znásilnění, krádež a ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby,“

Je to vrah!

Cizinec při výslechu učinil děsivé přiznání. Řekl, že byl v minulosti v Srbsku odsouzen na sedmnáct a půl roku odnětí svobody za vraždu. V roce 2016 byl po odpykání trestu propuštěn. Přepadená žena musela po přepadení vyhledat lékařské ošetření, protože měla zlomený nos.